Ga naar de inhoud

Samen bereik je meer

De Stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden kan niet zonder de steun van partners. In het Zuid-Hollands Landschap heeft de stichting een bijzondere partner gevonden die ook een vast onderdeel uitmaakt van het bestuur van de stichting. Een andere partij die betrokken is, de Gemeente Vijfheerenlanden, ondersteunt initiatieven die de cohesie tussen de burgers bevordert en zich daarnaast ook inzet voor natuurbeheer, verbetering van de leefomgeving en het behoud van cultuurhistorisch erfgoed.

Het Zuid-Hollands Landschap is een natuurbeschermingsorganisatie in de drukste provincie van het land. Zij stelt natuur veilig door gebieden aan te kopen, deze te onderhouden en voor iedereen toegankelijk te maken. Vanuit het steeds een beetje mooier maken, is het Zuid-Hollands Landschap partner van de Stichting Vijfheerenlanden om zo het gebied rondom het Wiel van Bassa, waarvan zij voor een groot deel eigenaar is, te beheren. 

Logo gemeente Vijfheerenlanden

De gemeente Vijfheerenlanden ondersteunt de stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden met een subsidie uit de pot Bewonersinitiatieven om de stichting op te kunnen starten en de eerste stappen te zetten om als inwoners van Schoonrewoerd gezamenlijk de verantwoordelijkheid op ons te nemen om de monumentale hoogstamboomgaarden rondom de Wiel van Bassa in stand te houden. De gemeente Vijfheerenlanden ondersteunt initiatieven die de sociale cohesie binnen het dorp bevorderen. Wat kan dit meer bevorderen dan het gezamenlijk realiseren van een uniek doel?

Wethouder Christa Hendriksen zegt hierover, ‘dit initiatief sluit heel goed aan bij de doelen van de gemeente Vijfheerenlanden. Het brengt mensen in beweging voor hun eigen leefomgeving, het zorgt voor behoud van beeldbepalend groen én binnen een aantal jaren gaat zichzelf bedruipen. Wat willen we nog meer?’

Kern met Pit
De Heerlijkheid Vijfheerenlanden is gekozen als Kern met Pit project voor 2022. Dat betekent dat ook Kern met Pit partner is van de stichting. Naast een financiële aanmoedigingsbonus is er hulp en ondersteuning beschikbaar vanuit de Kern met Pit organisatie. Op 22 januari 2022 was de online aftrap met de adviseur. Geheel 2022 is er contact geweest met Kern met Pit. Op 29 oktober 2022 werd een Oogstfeest georganiseerd als onderdeel van het partnership met Kern met Pit.

Video afspelen

Ook partner worden?

Als je vragen hebt, suggesties of tips neem dan altijd contact met ons op. We vinden het belangrijk dat de stichting van en voor bewoners van Schoonrewoerd en omgeving is en stellen daarom contacten met de inwoners op prijs. We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.

Contactformulier

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.