Ga naar de inhoud

Zonovergoten vrijwilligerslunch, 14 mei 2022

Net als de plukdagen in het najaar 2021 was de vrijwilligerslunch op 14 mei 2022 aan de Wiel van Bassa zonovergoten. Rond half twaalf verzamelden de vrijwilligers van Stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden zich onder de hoogstambomen aan de Wiel van Bassa. Hier stond de koffie klaar en waren lange tafels neergezet voor de eerste vrijwilligerslunch van de stichting.

Een bijzondere bedrijf
Een welverdiende lunch voor alle harde werkers die vanaf het eerste uur of wat later hebben meegewerkt om het werk dat vanuit de Heerlijkheid Vijfheerenlanden moet worden gedaan mee aan te pakken. De werkzaamheden lopen uiteen van plukken, sorteren, grasmaaien, maar ook het plakken van de stickers op de potjes met appel & perenstroop, het maken van de verkoopfacturen of het koken van de soep en het smeren van de broodjes voor de plukkerslunches. Ruim 30 vrijwilligers genoten van de lunch, de gesprekken met elkaar en kregen van het bestuur een terugblik maar ook een vooruitkijkje naar de komende tijd en alle ambities die de stichting nog heeft. Alle vrijwilligers samen vormen een bijzonder bedrijf waar men zonder financiële vergoeding, maar wel met veel plezier, voor werkt.

Quiz
De kennis van de vrijwilligers werd getoetst in de Heerlijkheid Vijfheerenlanden quiz. In vier groepen passeerden allerlei weetjes over de Wiel van Bassa, de stichting en ook de hoeveelheid kilo’s geplukt fruit. De slotvraag was of iedereen bereid is om ook komend seizoen zich weer in te zetten voor het werk voor de stichting. Na een unaniem JA!! werd de winnende groep beloond met een appeltaart. Daarna tijd voor de lunch met de inmiddels bijna traditionele plukkerssoep.