Ga naar de inhoud

Vrijwilligers klaar…. stickeren maar!

Op één ochtend 3.000 potjes Appel & Perenstroop voorzien van een productsticker, dat kan alleen als je met een topteam aan de slag gaat. Zo’n team vrijwilligers kwam zaterdag 6 juli rond de klok van half tien naar Hoeve De Kruithof om productstickers te plakken op de in België geproduceerde Appel & Perenstrook Heerlijkheid Vijfheerenlanden. De stroop komt in doosjes met 18 zwarte potjes naar Nederland en los daarbij worden rollen met stickers voor het deksel en rondom het potje geleverd.

Vele handen maken het werk licht
De afgelopen jaren werd de Appel & Perenstroop van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden steeds in kleine hoeveelheden aan huis bij vrijwilligers van de Heerlijkheid gestickerd, een inspannend en precies klusje. Veel heel en weer rijden. Uit deze ervaring ontstond het idee om de oogst van 2023 in één keer te stickeren op Hoeve de Kruithof aan de Diefdijk. Een oproepje in de nieuwe groepsapp leverde 16 enthousiaste vrijwilligers op die wilden meewerken. Onder het genot van koffie met verse gevulde koeken, maakten vele handen het werk licht en werden op in één keer 3.000 potjes Appel & Perenstroop gereed gemaakt voor de verkoop.

Competitie
In het verlengde van Heel Holland Bakt, ging heel Schoonrewoerd aan de slag met het plakken van de stickers op de Appel & Perenstroop. Verdeeld over twee werktafels met elk 8 stickeraars zorgde dit topteam voor het gewenste resultaat in een licht competitieve, maar vooral gezellige sfeer.

Runner
De Appel & Perenstroop is één van de best lopende producten uit het assortiment (h)eerlijke streekproducten van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden. Op de boterham of als borrelhapje op een stukje oude kaas bij een glas wijn of port. De stroop vind gretig aftrek bij de ruim 40 verkooppunten in de regio en daarbuiten. In de webshop wordt de Appel & Perenstroop regelmatig ver buiten de Vijfheerenlanden besteld.