Ga naar de inhoud

Vrijwilligers Heerlijkheid Vijfheerenlanden zijn overal

Waar zou de Heerlijkheid Vijfheerenlanden zijn zonder de inzet van vrijwilligers, die het hart voor de stichting op de juiste plek hebben zitten. En je vindt die vrijwilligers overal en niet alleen in Schoonrewoerd. We nemen u mee naar de Lingebolder in Leerdam. Daar worden met uiterste precisie de kleine flesjes appelsap en appel & perensap van een etiket voorzien. Een aantal bewoners van de Lingebolder werkt zo mee aan het behouden van de unieke natuur rondom de Wiel van Bassa.

De Lingebolder midden in de maatschappij
Op de Lingebolder wordt duurzame zorg gegeven aan mensen met een verstandelijke beperking, die voor korte of langere tijd daar wonen. De zorginstelling streeft er naar om samen met haar bewoners midden in de maatschappij te staan. Op de Lingebolder zijn vrijwilligers actief die meehelpen om de zorg en het welzijn van bewoners zo goed en plezierig mogelijk te maken. Het mooie is dat bewoners zelf ook weer vrijwilliger zijn. Ze zijn dat bij de Heerlijkheid Vijfheerenlanden, doordat ze de kleine flesjes sap (250ml.) voorzien van een sticker. Een welkome vorm van dagbesteding voor een aantal bewoners en één van de activiteiten die laten zien dat ze gewoon, net als iedereen, midden in de samenleving wonen.

Meer dan hoogstamboomgaarden
De Heerlijkheid Vijfheerenlanden heeft zoveel verschillende activiteiten om alles draaiend te houden, dat we steeds meer ontdekken, dan het veel meer is dan het beheer en behoud van de 600 hoogstamboomgaarden die rondom de Wiel van Bassa staan. Het levert onverwachte contacten en gesprekken op, het verbindt de vrijwilligers met elkaar en hun omgeving, het maakt het dorp levendiger en het levert een nuttige dagbesteding op bij de Lingebolder. Ontwikkelingen die niemand  had voorzien toen in 2021 de Stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden als initiatief van een paar bewoners werd opgericht. Maar het zijn wel heel bijzondere ontwikkelingen.

Meer informatie over de Lingebolder, zie: https://www.asvz.nl/over-ons/locaties/lingebolder