Ga naar de inhoud

Voetbalclub HSSC’61 de regio in met logo van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden op het tenue

  

Spelers van het eerste elftal van voetbalvereniging HSSC’61 uit Schoonrewoerd en Hei- en Boeicop voetballen de komende seizoenen met reclame op hun t-shirt voor de streekproducten van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden: bier, stroop en sap.

Goed doel
HSSC’61 behoort tot een select aantal voetbalclubs waarvan de shirts naast het logo van de hoofdsponsor, ook het logo van een goed doel tonen. Zo’n tien jaar lang was dit ‘Spieren voor Spieren’. Nu gaat HSSC’61 de regio in met het lokale doel Heerlijkheid Vijfheerenlanden op het shirt. Heerlijkheid Vijfheerenlanden is een nieuwe stichting die sinds 2021 helpt bij het onderhouden van hoogstamfruitbomen die rondom de Schoonrewoerdse Wiel van Bassa staan, het grootste doorbraakwiel van Nederland. Inmiddels telt de stichting zeventig vrijwilligers die helpen bij het plukken van het fruit en het maken van stroop, sap en bier.

PR voor Heerlijkheid Vijfheerenlanden
Voorzitter Frank Lakerveld: ,,Het is een sympathiek doel want ‘De Wiel’ gaat iedereen aan het hart. Het is een bijzonder natuurgebied waar zowel Schoonrewoerders als Hei- en Boeicoppers graag wandelen en zwemmen. Daarnaast is de stichting al heel goed bezig met naamsbekendheid want de producten zijn al in ruim twintig winkels in de regio te koop. We maken graag extra reclame tijdens de wedstrijden in die we spelen in Vijfheerenlanden, Alblasserwaard, Krimpenerwaard en regio Dordrecht.’’ 

Bewustwording
Met de keuze voor dit goede doel wil HSSC’61 ook jonge mensen bewuster maken van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden. Aan jonge mensen overigens geen gebrek bij HSSC’61, er zijn 22 teams en 550 leden uit Hei- en Boeicop en Schoonrewoerd, maar ook Leerbroek, Nieuwland en Zijderveld.

Lokaal geworteld
Schoonrewoerder Ton Stek is bestuurslid en vrijwilliger van Heerlijkheid Vijfheerenlanden en is blij met de keuze van de voetballers, vertelt hij terwijl de wekelijkse fruitplukzaterdagen druk bezig zijn: ,,De voetbalclub is sterk geworteld in de lokale gemeenschap en de Heerlijkheid Vijfheerenlanden is in het afgelopen anderhalve jaar ook een hecht onderdeel van de gemeenschap geworden met zo’n zeventig vrijwilligers die zich voor allerhande zaken inspannen.’’

Binnestebuiten Festival
Het duurzame lifestyleprogramma BinnensteBuiten van KRO-NCRV besteedde dit jaar ruime aandacht aan het natuurgebied rondom de Wiel van Bassa, gelegen aan de Diefdijk. Deze dijk is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is in 2021 toegevoegd aan de UNESCO-werelderfgoedlijst. De oudste hoogstamboomgaarden bij de Wiel van Bassa zijn dit jaar aangewezen als Rijksmonument. Een zestal vrijwilligers liet de producten van die rijksmonumenten en andere hoogstambomen in het weekend van 23 en 24 september proeven aan de bezoekers van het BinnensteBuitenFestival in Zaandam.

Dit bericht is geschreven door Gijs Kool, journalist en eigenaar van Gijs Schrijft