Ga naar de inhoud

Uitreiking Kern met Pit Award 2022

Zaterdag 21 januari 2021, de dag waarop Kern met Pit de bekendmaking deed van het winnende project 2022. De bijeenkomst vond plaats in Theater De Kamers in Amersfoort. De Heerlijkheid Vijfheerenlanden was genomineerd met het geslaagde Oogstfeest dat zij samen met de Dorpsvereniging Schoonrewoerd en de Schaikse Weelde organiseerde als afsluiting van de oogst 2022. Het project Oogstfeest voldeed aan alle voorwaarden en kon meedingen naar de Kern met Pit Award 2022 voor de provincie Utrecht. De online stemming hiervoor was op 15 januari afgesloten. Het lot van alle projecten lag nu in handen van de jury.

Afvaardiging van het Heerlijkheid Vijfheerenlanden Oogstfeest
Jan van Zuidam en Mario Swaanen reisden af om deze feestelijke dag bij te wonen als vertegenwoordigers. Deze dag was georganiseerd om het winnende project 2022 bekend te maken en vooral ook bestemd om een beeld te krijgen wat er binnen de provincie aan activiteiten wordt gedaan en om ervaringen uit te wisselen. Ook de nieuwe aangemelde projecten voor 2023 waren aanwezig. Zij konden leren van de afgeronde projecten van 2022. Een dag met een grote delegatie uit Schoonrewoerd, ook het project Voedselbankjes was genomineerd voor de bonus en voor 2023 was het project Theater wandeling rond de Wiel (1000 jaar Schoonrewoerd) aanwezig.

Oud & Nieuw
De projecten van 2023 werden gepresenteerd en de afgeronde projecten over 2022 mochten een pitch doen. In groepen, samengesteld uit deelnemers van 2022 en nieuwkomers van 2023 werd gesproken over wat men van elkaar kan leren. Dit was interessant voor de nieuwe projecten maar door de discussies was het zeer nuttig voor de groepen die hun project al uitgevoerd hadden. Tussen de regels door hoorde je weer nieuwe ideeën en projecten ontstaan. Dit belooft wat voor 2024.

Kern met Pit Award 2022
Na de pauze was de aanloop naar het ‘moment suprême’: de bekendmaking van de Kern met Pit award 2022 met een extra prijs van € 1500,=. Alle projecten die succesvol waren afgerond, kregen het Kern met Pit bordje en de cheque van € 1000,= uitgereikt door de project-begeleider van de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij. Er ontstond een kleurrijke stoet aan projecten en duidelijk werd hoe groot de concurrentie was. Van een Zumba dans voorstelling tot mozaïek bankjes tot kinderkermissen. Meer dan eens werd duidelijk waarom het nodig is om dit soort projecten te hebben in de samenleving.

En de winnaar is!
Na het hele programma te hebben doorlopen, was het voor Schoonrewoerd natuurlijk fantastisch om te zien dat het Voedselbankjes-project er met de hoofdprijs vandoor ging. Volgens iedereen in de zaal een terechte winnaar, wat ondersteund werd door een staande ovatie. De vreugde was zo groot, dat de voorzitter van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden, tevens één van de trekkers van het Voedselbankjes project Ad de Jong een sprongetje maakte op het podium.

Een echte kern met pit
Na afloop reed de afvaardiging van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden tevreden naar huis met het bordje ‘Kern met Pit’ en de cheque van € 1000,= op de achterbank . En met een gevoel van trots op alle actieve en enthousiaste vrijwilligers in het actieve dorp Schoonrewoerd. Nogmaals dank aan iedereen die het Oogstfeest tot een succes heeft gemaakt. We zijn een echte Kern met Pit.

Meer informatie over Kern met Pit

Lees hier het speciale magazine dat Kern met Pit heeft uitgegeven  naar aanleiding van de uitreiking van de Award 2022

Meer informatie over het Oogstfeest