Ga naar de inhoud

Topper van het assortiment ‘nieuwe oogst’ is binnen

Deze week werd de ambachtelijk bereide Appel & Perenstroop van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden ‘nieuwe oogst’ afgeleverd. Begin januari kwam de eerste zending, maar maandag 5 februari reisden twee man sterk van Bleus uit Belgisch Limburg af naar Schoonrewoerd om de laatste zending persoonlijk af te leveren. Ruim 7.500 potjes en 12 emmers van 10 liter werden op de Dorpsstraat uitgeladen. De voorraad moet nog gestickerd worden, maar we kunnen weer even vooruit!

Best verkopende product
De Heerlijkheid Vijfheerenlanden Appel & Perenstroop is het best verkopende product uit het assortiment van (h)eerlijke streekproducten. De stroop wordt geprezen om zijn ambachtelijke smaak, smeerbaarheid en constante kwaliteit. Hij wordt zeker niet alleen maar op een boterham of cracker gegeten. We weten inmiddels dat het echte verwennerij is om de stroop te eten met een stukje Leerdammer Caractère, menigeen likte zijn vingers daar al bij af.

Bakkerij en brouwerij
Brood, bier en ijs zijn allemaal goede vrienden van de Appel & Perenstroop. De 10 liter emmers worden door de Ambachterij in broodsoorten verwerkt, maar er werd ook ijs van gemaakt en de Appel & Perenstroop was te proeven in de oogstbroodjes die de afgelopen twee jaar te koop waren tijdens het Oogstfeest. In het assortiment van de Heerlijkheid kwam al snel het Appel & Perenbier. Een smakelijke dubbel bereid bier (7,5%) met appel-perenstroop. Dat speciaal biertje is in de regio op een aantal plaatsen te koop.

Samen met de Natuur- en Vogelwacht
Dit jaar is er voor het eerst bij de productie van de Appel & Perenstroop samen gewerkt met de Natuur- en Vogelwacht. Rondom de aanvoer van appels voor de stroop konden we de handen ineen slaan om zo toch voldoende fruit en in de juiste verhouding van appels en peren te hebben voor de nieuwe oogst 2023 productie. De Natuur- en Vogelwacht staat nu ook op het etiket en verkoopt inmiddels in de Schaapskooi de Appel & Perenstroop.