Ga naar de inhoud

Schoonrewoerd zegt ‘dag’ tegen Ad en Tineke de Jong van de Dagwinkel

Geen groene vingers, maar wel een echte verbinder

Vrijdag 28 juni was opnieuw een bijzondere dag voor Schoonrewoerd. Na ruim 50 jaar dragen Ad en Tineke de Jong het beheer van de Schoonrewoerdse Dagwinkel over aan Casper van Zanten. Ad & Tineke gaan met pensioen. Ter gelegenheid daarvan was er de hele dag voor iedereen die dat wilde koffie met gebak op een speciaal daarvoor aangelegd terras aan de Dorpsstraat. ’s Avonds was er vanaf 19:00 uur een afscheidsreceptie voor genodigden en dorpsbewoners die overdag niet in de gelegenheid waren om de prille pensionado’s de hand te schudden.

Dagwinkel terras
In de stralende zonneschijn van 28 juni verbleven Ad & Tineke de gehele dag voor hun Dagwinkel in plaats van in de winkel waar ze ruim 50 jaar samen lief en leed hebben gedeeld. De Dagwinkel was al sinds jaar en dag eigendom van de familie de Jong. Klanten, jong en oud, reisden af naar de Dagwinkel. Ad en Tineke wandelden relaxed van tafel naar tafel om te praten, handen te schudden even te knuffelen en mooie herinneringen te delen. Ondertussen draaide Casper van Zanten samen met zijn collega’s de winkel. Een ontspannen manier om ruim 50 jaar ondernemerschap af te sluiten en een nieuw tijdperk te beginnen.

Geen groene vingers, maar wel 50 jaar handelservaring
Tijdens de afscheidsreceptie kreeg Ad van de Stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden een gepersonaliseerde plukkorf. Ad was in 2021 initiatiefnemer van de oprichting van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden. Een stichting die zich tot doel heeft gesteld om de unieke natuur rondom de Wiel van Bassa en de 600 hoogstambomen die daar al sinds jaar en dag groeien te behouden voor nu en de toekomst. Om dit te bereiken produceert de Heerlijkheid (h)eerlijke streekproducten van het onbespoten fruit van de hoogstambomen. Ondanks dat Ad geen groene vingers heeft, heeft hij zich toch ingezet om een stukje groen rondom Schoonrewoerd te behouden. Hij vormde een stichtingsbestuur en deed, waar hij goed in is: veel mensen verbinden aan de Heerlijkheid Vijfheerenlanden. En natuurlijk zette hij zich in om de handel in streekproducten op de kaart te zetten. Iets waar hij al 50 jaar ervaring mee had.

Gepersonaliseerde plukkorf
Ad gaat dan wel met pensioen voor de Dagwinkel, maar gaat gelukkig niet met pensioen voor de Heerlijkheid Vijfheerenlanden. Hij wil mee gaan plukken en sorteren. Iets wat eerder door zijn drukke winkelbestaan niet lukte. Daarom kreeg hij uit handen van Ton Stek, namens het bestuur en de meer dan 100 vrijwilligers een gepersonaliseerde plukkort. Ad komt dus met zijn eigen plukmateriaal aan de start van het oogstseizoen 2024. Wij wensen Ad en Tineke nog vele mooie en gezonde jaren toe.

Bestelling voor de Heerlijkheid Vijfheerenlanden kunnen gestuurd worden aan verkoop@heerlijkheidvijfheerenlanden.nl