Ga naar de inhoud

Perensap van hoge komaf, oogst 2023

In de laatste week van november ging er ruim 7.000 kilo peren naar de ‘versapper’. Er werd een mooie mix van perenrassen aangeleverd en dat is te proeven in het Heerlijkheid Vijfheerenlanden Perensap nieuwe oogst. Het sap is mede door de zonnestralen, die de peren hebben doen rijpen, zo mogelijk nog zachter van smaak dan het perensap dat in 2021 werd geperst. Het Perensap is vanaf nu weer volop te verkrijgen bij de ruim 30 verkooppunten en in de online webshop. Het sap is gebotteld in flessen van 750ml. Dankzij goede afspraken met de ‘versapper’ kunnen we de adviesverkoopprijs handhaven op een bedrag van € 2,45 per fles.

Fruit van onbespoten gedrag
Het fruit van de hoogstambomen dat genoot van de Schoonrewoerdse zon is fruit zoals de natuur het heeft bedoeld, puur en eerlijk. Dat fruit is de basis van het perensap oogst 2023. Het sap zit nu in dezelfde fles van 750ml, als  het Heerlijkheid Vijfheerenlanden Appel- en Perensap en het Appelsap. Een mooi rijtje in de schappen bij de verkooppunten in de Vijfheerenlanden en daarbuiten. Het sap is precies op tijd klaar, want de laatste flessen van de oogst 2021, die nog houdbaar zijn tot einde van dit jaar, zijn in november verkocht.

Perensap 2021, eerste streekproduct
Het perensap van de oogst van 2021 was het eerste product dat de stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden liet produceren. Wat is het mooi om te zien dat het nu uitverkocht is en dat we in 2023, het derde jaar van het bestaan van de stichting opnieuw perensap kunnen laten persen. Dit smaakvolle nieuwe sap schuift aan bij het assortiment van inmiddels acht (h)eerlijke streekproducten.

Kijk voor verkooppunten en de online webshop op: www.heerlijkheidvijfheerenlanden.nl