Ga naar de inhoud

In memoriam: Wim den Hartog, een vrijwilliger met grote betrokkenheid en humor

Op 24 mei 2024 is Wim den Hartog, één van de vrijwilligers van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden op 70-jarige leeftijd onverwacht overleden. Terwijl hij meewerkte aan een korenavond in De Lichtkring, kreeg Wim een hartstilstand. Hij werd ter plekke gereanimeerd, maar heeft de hartstilstand niet overleefd. Wim laat zijn vrouw Nel en zijn kinderen en kleinkinderen achter.

Betrokken, trouw en humor
Voor de Heerlijkheid Vijfheerenlanden was Wim een trouwe, betrokken vrijwilliger, nooit op de voorgrond, maar altijd aanwezig om te plukken, te sorteren of recent nog het snoeihout op te bossen. Hij keek meestal wat beschouwend rond, maar kon ook ineens met een kwinkslag en humor een wending geven aan de gesprekken tijdens de koffie. Hij had het hart op de goede plek voor de mensen om hem heen. Ondanks zijn gewrichtsproblemen was Wim altijd bereid om mee te doen en genoot hij van het buitenwerk en de groep vrijwilligers.

Actief op veel terreinen
Naast vrijwilliger bij de Heerlijkheid Vijfheerenlanden was Wim nog zoveel meer. Hij was ruim 50 jaar getrouwd met Nel, was de vader van zijn zoon en drie dochters, opa van de kleinkinderen, een vriend en bekende van vele dorpsbewoners. In zijn werkzame leven was hij vrachtwagenchauffeur en zeker na zijn pensionering was hij op veel terreinen actief in kerk en maatschappij. Wim wordt gemist als Schoonrewoerder en wij wensen zijn vrouw Nel, de kinderen, kleinkinderen en andere naasten om Wim heen kracht en moed bij deze verdrietige gebeurtenis.

Zijn woonadres: Noorderwoerd 14, 4145 NV Schoonrewoerd.

Namens alle vrijwilligers en het bestuur Stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden
Ad de Jong en Ton Stek