Ga naar de inhoud

Honesty Shop Heerlijkheid Vijfheerenlanden

Wie wel eens wandelt in Engeland, Schotland, maar ook in Frankrijk, die kent het begrip ‘honesty shops’ zeker. Je ziet ze meer en meer ook in Nederland, zeker op het platteland, waar je soms veel van je boodschappen bij ‘honesty shops’ kunt doen. Van boter, kaas en eieren tot vlees en fruit. Vanaf 30 maart 2024 heeft de Heerlijkheid Vijfheerenlanden ook een ‘honesty shop’. En die staat langs het wandelpad aan de Wiel van Bassa. Als het een succes is, dan blijft de shop het hele seizoen staan.

(h)Eerlijk duurt het langst
Nu de wandelaars en de fietsers de unieke natuur rondom de Wiel van Bassa weer volop weten te vinden, is de tijd rijp om ze ook te laten zien wat er gedaan wordt met de appels en de peren van de hoogstambomen die langs de Wiel groeien. De (h)eerlijke streekproducten zijn te koop vanuit de ‘honesty shop’ van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden. Er is niet echt een Nederlands woord voor, dus daarom gebruiken we, ondanks dat we echte Nederlandse streekproducten verkopen, toch maar de Engelse term ‘honesty shop’. Betaling wordt gedaan met behulp van een QR-code. Hierbij gaan we uit van de eerlijkheid van de mens. Vandaar het woord honesty, dat in het Nederlands ‘eerlijk’ betekent.

Mobiele verkoopunit
Het was een lang gekoesterde wens om een ‘honesty shop’ voor de Heerlijkheid Vijfheerenlanden te realiseren. Nu we dankzij Blom Houtbewerking uit Hoogblokland de beschikking hebben over de mooie mobiele verkoopunit, kunnen we dit seizoen starten met directe verkoop aan wandelaars en fietsers. En natuurlijk ook aan de Schoonrewoerders,  maar de meesten van hen weten de weg naar de overige verkoopadressen wel te vinden.

Grote Rivierenpad (LAW6)
Het wandelpad rondom de Wiel van Bassa is onderdeel van het Grote Rivierenpad, één van de 18 lange-afstand-paden in Nederland. Het Grote Rivierenpad is wandelpad langs de grote rivieren van Nederland van het westen naar het oosten. Het volgt de Hollandse rivieren Nieuwe Waterweg, Oude Maas, Lek, Linge en Waal. Tijdens het wandelen kun je genieten van de prachtige uitzichten vanaf de dijken over de verschillende rivieren.