Ga naar de inhoud

Heerlijkheid Vijfheerenlanden in kerstsfeer

Terug in de tijd van Charles Dickens tijdens het Winterfestijn in Schoonrewoerd of tussen het de ruim 1.500 bezoekers van de Kerstmarkt in Hoef & Haag, de Heerlijkheid Vijfheerenlanden is op weg naar Kerst en de afsluiting van een mooi jaar. Op beide events was de mobiele verkoopunit van de Heerlijkheid present om nog voor Kerst een puur en eerlijk pakket (h)eerlijke streekproducten te verkopen. Onder de boom of tijdens het kerstontbijt, de producten van de Heerlijkheid passen overal.

Winterfestijn Schoonrewoerd
Op 9 december werd de Dorpsstraat omgetoverd tot een straat uit de tijd van Charles Dickens. Dames in prachtige jurken en sjieke hoeden, heren in statige kostuums en met hoge hoed wandelden door de straat, met op de achtergrond de klanken van Christmas Carols die bij de Dorpskerk werden gezongen. Tussen de kerstbomen werd in zeven scènes het Kerstverhaal uitgebeeld. De kinderen deden hun uiterste best om de mooiste versieringen te maken voor de meer dan acht meter hoge kerstboom op het Dorpsplein, waar Sjors Fröhlich, burgemeester van de gemeente Vijfheerenlanden rond 17:00 de piek plaatste en de lichtjes ontstak. Ondanks dat de regen het winterfestijn parten speelde, was er voldoende belangstelling voor het proeven van de Plukkerssoep uit het kookboek Schoonrewoerd kookt en de streekproducten van de Heerlijkheid, die werden gepresenteerd vanuit de verkoopunit, die mooi in het tijdsbeeld paste.

Kerstmarkt Hoef & Haag
De deelnemers van de Kika Santa Run renden op hun route langs de mobiele verkoopunit van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden, die 16 december opgesteld stond te midden van de derde editie van de Kerstmarkt in Hoef & Haag. De ruim 1.500 bezoekers, waarvan veel jonge gezinnen met kinderen proefden van de appel & perenstroop op een toastje of een stukje Caractère kaas of nipten van het Heerlijkheid Vijfheerenlanden appel & perensap. Een mooie kerstmarkt aanbieding vond gretig aftrek en Hoef & Haag zit vanaf nu aan de (h)eerlijke streekproducten. De Kerstmarkt was tussen 11:00 en 18:00 het toneel van gezelligheid met glaasjes glühwein, lekkere hapjes, vuurkorven en voor wie dat wilde een tochtje op de arrenslee door het dorp.

Afsluiting van 2023
Met deze twee events sluit de Heerlijkheid Vijfheerenlanden het jaar 2023 af. Dit jaar was de Heerlijkheid op vijf events in de regio vertegenwoordigd. Dat dit allemaal is gelukt, is alleen mogelijk omdat vrijwilligers bereid zijn om ook tijdens regenachtige momenten hun mannetje te staan om de stichting en het mooie assortiment streekproducten onder de aandacht te brengen van de bezoekers. Ze dragen de ambities van de Heerlijkheid in hun hart en leveren zo een meer dan waardevolle bijdrage aan het behoud van de unieke natuur rondom de Wiel van Bassa en de 600 hoogstambomen die daar al van oudsher groeien. De Heerlijkheid Vijfheerenlanden kijkt samen met de ruim 100 vrijwilligers uit naar nieuwe kansen en mogelijkheden in het nieuwe jaar.