Ga naar de inhoud

De Wiel van Bassa in Binnenstebuiten TV, 12 mei 2022

Het was op 1 april (echt géén grap) dat Binnenstebuiten op bezoek kwam bij de Wiel van Bassa om de opnames van een bloesemitem voor te bereiden. Binnenstebuiten is het duurzame lifestyle programma dat elke werkdag op NPO 2 wordt uitgezonden.

Zuid-Hollands Landschap
Via het Zuid-Hollands Landschap kwamen we met hen in contact gekomen en zij wilden de unieke natuur rondom de Wiel van Bassa en de hoogstambomen die daar staan in de spotlights zetten op het moment dat bomen zich van hun mooiste kant laat zien: de bloesemtijd.

Sneeuw en kou

Die 1ste april liepen we door kou langs de eerste bloesem , die doe ochtend dik onder de sneeuw zat. De redactrice kon zich maar moeilijk voorstellen hoe de bomen er een paar weken later uit zouden zien. Besloten werd, in overleg met René Garskamp, boswachter beheer bij het Zuid-Hollands Landschap, dat het juiste moment zou worden gekozen om terug te komen om de echte opnames te maken.

De mooiste plekken
Dat gebeurde op 19 april. Rene leidde hen rond langs de mooiste plekken en vertelde honderduit over de Wiel en de bomen. Donderdag 12 mei kon heel Nederland genieten van het resultaat in een prachtig item in de uitzending van Binnenstebuiten rond de klok van 19:00 uur. De uitzending is terug te kijken op: https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/buitenleven/video/oude-appel-en-perenbloesem-in-vijfherenlanden