Ga naar de inhoud

De leukste winkelstraat van Nederland

 Vanaf 25 april staat Sschoonrewoerd bol van de festiviteiten. De viering van de 1.000ste verjaardag wordt afgesloten met een bijzondere feestweek, waarin elke dag activiteiten zijn voor oud en jong. Het versieren van de straten is al een oude traditie. Deze traditie wordt in Schoonrewoerd nog met heel veel plezier in stand gehouden. Overal zijn bewoners met elkaar in de weer om de mooiste straat van het dorp te bouwen. Op de Massada is de Heerlijkheid Vijfheerenlanden van de partij in de leukste winkelstraat van Nederland.

Massada
De Massada wordt deze dagen omgetoverd tot de leukste winkelstraat van Nederland. Een eigen café, een kaasshop, een draaiorgel maar ook een kraampje voor loempia’s ontbreekt niet in de winkelstraat. En ook de ‘heerlijke’ verkoopwagen van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden staat deze dagen op de Massada. Dus nu even niet langs de wandelroute aan de Wiel van Bassa, maar midden in de festiviteiten in de leukste winkelstraat van Nederland.

Schoonrewoerdse Markt
Na de feestweek gaat de mobiele verkoopunit meteen door naar de Schoonrewoerdse Markt, die op 10 mei wordt gehouden. Dan zijn de (h)eerlijke streekproducten weer te verkrijgen op de Dorpsstraat. Daarna gaat de unit weer terug naar de Wiel van Bassa als ‘honesty shop’.