Ga naar de inhoud

Blom Houtbewerking bouwt duurzaam mobiel verkooppunt voor Heerlijkheid Vijfheerenlanden

Vanuit een bijzonder contact tussen de Heerlijkheid Vijfheerenlanden en Blom Houtbewerking uit Hoogblokland is een duurzaam mobiel verkooppunt tot stand gekomen om inwoners van Schoonrewoerd en daarbuiten te laten genieten van de (h)eerlijke streekproducten. Het verkooppunt, geïnspireerd op de traditionele boerenschuren rondom de Wiel van Bassa, werd gebouwd met hout van Nederlandse bodem en met veel aandacht voor duurzaamheid en met zo min mogelijk verspilling. Het zal voor het eerst ingezet worden tijdens het Oogstfeest op 28 oktober op het Dorsplein in Schoonrewoerd.

Lang gekoesterde wens
Het mobiele verkooppunt biedt een nieuwe mogelijkheid voor de Heerlijkheid Vijfheerenlanden om de lokale streekproducten te presenteren en verkopen aan het publiek, niet alleen rondom de Wiel van Bassa in Schoonrewoerd, maar ook op evenementen en markten in de regio. De Heerlijkheid had al sinds 2022 de wens om over een mobiel verkooppunt te beschikken, om die bijvoorbeeld te kunnen inzetten langs de fiets- en wandelroute die langs de Wiel van Bassa loopt.

100% duurzaam en lokaal
Peter Blom, eigenaar van Blom Houtbewerking, heeft een passie voor Nederlands hout en duurzaamheid. Hij streeft ernaar om lokale en duurzame producten te maken, variërend van kantoormeubelen tot geïsoleerde tuinhuizen en op maat gebouwde Tiny Houses. Voor het mobiele verkooppunt gebruikte hij hout van Nederlandse bomen en materialen die hij recyclede uit sloopprojecten. Het resultaat is een fraai vormgegeven mobiel verkooppunt, dat zowel de ambities van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden als de bedrijfsfilosofie van Blom Houtbewerking uitdraagt.

Primeur tijdens het Oogstfeest
Het mobiele verkooppunt zal voor het eerst aan het publiek worden gepresenteerd op 28 oktober tijdens het Oogstfeest op het Dorpsplein in Schoonrewoerd. Hier krijgen bezoekers de kans om de inmiddels bekende streekproducten te proeven en te kopen, maar ook om informatie te krijgen over Blom Houtbewerking en de mogelijkheden die Blom Houtbewerking te bieden heeft. De realisatie van het mobiele verkooppunt laat zien hoe twee partijen elkaar verder kunnen helpen en zo ook de regio duurzamer maken en verspilling tegen te gaan.

Voor meer informatie over Blom Houtbewerking kunt u contact opnemen via:
E-mail: info@blomhoutbewerking.nl,
Telefoon: 06 – 10 752 582