Ga naar de inhoud

Bloesem geeft extra glans aan de start van 1.000 jaar Schoonrewoerd

De bloei van de appel- en perenbomen rondom de Wiel van Bassa en de Diefdijk is een prachtig gezicht, vooral in de lente. Om de viering van het 1.000-jarig bestaan van Schoonrewoerd extra glans te geven, heeft Leo de Jong uit Beusichem  op verzoek van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden drone-opnamen gemaakt van de bloeiende bomen vanuit vogelperspectief. Het gele Raapzaad en het witte Fluitenkruid langs de Diefdijk zorgen voor een prachtig contrast.

Vogelperspectief
Normaal gesproken ziet iedereen die zijn of haar ‘rondje langs de Wiel’ loopt de bloesem op ooghoogte aan de bomen. Dat is elk jaar weer een bijzonder moment. Na de winter botten de kale takken uit en verschijnen tere bloesemknoppen. De peren eerst en daarna volgen de appels. Ook de bermen en de landerijen kleuren in deze tijd. Het gele Raapzaad en korte daarop een overdaad van het witte Fluitenkruid. Van boven ziet er het nog spectaculairder uit dan dat je dit ziet als je er doorheen wandelt. Het vogelperspectief geeft extra dimensie aan deze bloeiperiode.

1.000 jaar Schoonrewoerd
Om de start van het jubileumjaar te vieren zijn er op verzoek van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden speciale drone opnamen gemaakt van de bloesempracht. Zo kan iedereen zien hoe prachtig het in deze tijd van het jaar is rondom de Wiel van Bassa. Het is ook weer de opmaat naar een nieuw seizoen waarin de appels en de peren groeien en rijpen, waarvan later dit jaar weer nieuwe (h)eerlijke streekproducten geproduceerd worden. De sappen, de appel & perenstroop en het appel & perenbier.

Vivaldi’s voorjaar
De opnames zijn voorzien van iconische muziek van Vivaldi’s ‘Vier Jaargetijden’. Het gedeelte ‘Spring,’ dat is gebruikt, past perfect bij de schoonheid van de bloeiende hoogstambomen en velden er om heen. Gedurende zo’n anderhalve minuut ‘vlieg’ je boven de bomen, de Wiel en de bermen van de Diefdijk en geniet je van de bloesempracht.

Kijk hier vanuit het vogelperspectief naar de bloesem.