Ga naar de inhoud

Villa Augustus serveert biologische sappen uit de boomgaarden rondom de Wiel van Bassa

Villa Augustus is een hotel & restaurant midden in een (moes)tuin aan het Wantij te Dordrecht. Dit hotel en restaurant is gevestigd in een monumentale watertoren met bijbehorend pompgebouw aan het Wantij. Rondom ligt onder andere een enorme moestuin waarvan de oogst direct terechtkomt in de keuken van het restaurant. De kaart wordt dan ook bepaald door het seizoen. Ook niet te missen is de markthal die je ziet zodra je Villa Augustus binnenstapt. Het is moeilijk om hier met lege handen uit te lopen. Er is een bakkerij, je kunt er verse groenten en fruit kopen en veel leuke hebbedingetjes.

Wat is Villa Augustus eigenlijk niet?
Een hotel, markt, tuin, restaurant… Tja, wat is Villa Augustus eigenlijk niet? Het is een van de populairste hotspots in Dordrecht en omstreken en dat is niet zo gek: er valt ontzettend veel leuks te doen en te genieten. Een ontdekking die je, als je er eenmaal bent geweest, niet voor jezelf alleen wil houden maar die je wil delen met familie en vrienden om er volop van te genieten.

Heerlijkheid Vijfheerenlanden sappen
De wegen van Villa Augustus en die van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden (H5HL) kruisten elkaar via de Natuur- en Vogelwacht in Hei- en Boeicop. Dankzij de goede contacten die de Natuur- en Vogelwacht met de H5HL onderhoudt, kwamen we in contact met Villa Augustus in Dordrecht die een nieuwe leverancier zocht voor op biologische wijze geproduceerd appel- en perensap. Na een gesprek met de Villa en een proefpakket is inmiddels de tweede levering verzonden aan de Villa en staat het appelsap van de H5HL inmiddels op de kaart en wordt geserveerd in het restaurant.

Bezoek aan de Wiel van Bassa

Villa Augustus vindt het belangrijk om te werken met lokale producten, uit eigen tuin of van toeleveranciers die producten met een verhaal kunnen leveren. Ze tekenen die verhalen zelf op in hun blogs op de website van de Villa. Op 23 september reisden een redacteur en fotograaf af naar de Wiel van Bassa en maakten een fotoreportage op één van de plukzaterdagen. Lees de blog naar aanleiding van dit bezoek: https://www.villa-augustus.nl/oogst/post/445-biologische-sappen-uit-de-boomgaarden-van-de-vijfheerenlanden