Ga naar de inhoud

Bijzondere Buitendag LEU rondom de Wiel van Bassa

Landschap + Erfgoed Utrecht (LEU) is op 5 oktober 2022 te gast bij de Heerlijkheid Vijfheerenlanden ter gelegenheid van de Bijzondere Buitendag. In de historische hoogstamboomgaarden rondom de Wiel van Bassa gaan zo’n 20 vrijwilligers van het LEU gewapend met plukschorten, kisten en ladders aan de slag om tientallen historische rassen appels en peren plukken als onderdeel van de oogst 2022.

Wie is het LEU
Het Landschap Erfgoed Utrecht (LEU) geeft om mooi. Of het nu gaat om het onderhouden van bijzonder erfgoed, het beschermen van kwetsbare weidevogels of het inspireren van kinderen voor erfgoededucatie. Samen met ruim 13.000 vrijwilligers, partners en bedrijven zorgt het LEU voor het behouden en beheren van het landschap en erfgoed in de provincie Utrecht. Het LEU organiseert, brengt partijen samen en deelt kennis. Telkens vindt het nieuwe wegen en nieuwe partners om mee samen te werken. De Heerlijkheid Vijfheerenlanden is één van de nieuwe partners waar ze mee samenwerken.

Bijzondere Buitendag
Eén van de activiteiten die het LEU organiseert, is de Bijzondere Buitendag. Dit jaar doen ze dat in het unieke natuurgebied rondom de Wiel van Bassa. De vrijwilligers zetten zich die dag in om een steentje bij te dragen aan de fruitoogst 2022. Zij worden met koffie ontvangen op Hoeve De Kruithof door een afvaardiging van het bestuur van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden. Daarna gaan ze aan de slag met het oogsten van de appels en de peren van de hoogstambomen.

Meer informatie over het LEU vind je op: https://www.landschaperfgoedutrecht.nl/