Ga naar de inhoud

Bezoekers Binnenstebuiten Festival ontdekken (h)eerlijke streekproducten

Tijdens de het Binnenstebuiten Festival op 23 en 24 september 2022 maakten bezoekers uit heel Nederland kennis met de (h)eerlijke streekproducten van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden. Op de twee festivaldagen bezochten zo’n kleine 5.000 mensen het festival dat gehouden werd op het HEM-terrein in Zaandam. Tussen alle bekende gezichten en stands van het Tv-programma BinnensteBuiten stond de stand van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden op een prominente plek tegenover de Lifestyle Studio.

Appel & Perenstroop favoriet
Naast het Vijfheerenlanden Perensap en de Appel & Perenbier was de Appel & Perenstroop de grote favoriet van de drie (h)eerlijke streekproducten. De stroop die geproefd kon worden in combinatie met een stukje Leerdammer Caractère kaas maakte dat veel bezoekers van de stand met meer dan één potje Appel & Perenstroop naar huis gingen. Halverwege de middag van de tweede festivaldag was de stroop van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden dan ook uitverkocht.

Een goed verhaal
Ook het Perensap en het Appel & Perenbier hadden niet te klagen over belangstelling. Het feit dat deze producten tot stand komen door de inzet van vele vrijwilligers en dat er met deze lokale producten wordt geproduceerd, sprak veel mensen aan. Ook het gegeven dat hierdoor het gebied rondom de Wiel van Bassa wordt behouden en er geen fruit meer wordt verspild, maakt het verhaal rond.

Op 7 oktober besteedt het Tv-programma BinnensteBuiten aandacht aan het Festival in een uitzending op NPO 2 rond de klok van 19:00 uur.